Dárdai kifakadt a sajtótájékoztatón: Hagyják békében felnőni a fiainkat!

Rúgott gól és szerzett pont nélkül áll a Hertha, az újságírók az öltözőn belüli konfliktusról is kérdezték a magyar edzőt.


Habár a kupában győzött a berlini csapat a negyedosztályú jénaiak ellen, a másodosztályban továbbra sem megy a négy Dárdait foglalkoztató együttesnek.

A szombat délutáni, SpVgg Greuther Fürth elleni hazai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón szóba került, hogy a csapaton belül vitáknak adhat alapot a három Dárdai-fiú, Palkó, Márton és Bence szerepeltetése. Apjuk éles bírálattal reagált a felvetésre és a kívülről érkező vádakra: „Ők a mi srácaink, hagyják felnőni őket normális környezetben és ne provokálják, zaklassák őket.” Az edző a klub körüli tudósításokat pedig egyfajta "bullying"-ként jellemezte.

A korábbi NB I-es támadó, Haris Tabakovic a kezdőcsapatban kap majd szerepet, ezt is elárulta Dárdai Pál. „A középcsatárokkal mindig következetes vagyok. Amikor elhatároztam magam az egyik mellett, akkor ő kapja meg először a bizalmat. Tabakovic játszani fog.” Egy másik új igazolás, a pár éve hatalmas tehetségnek kikiáltott, de az utóbbi időben helyét kereső lengyel védő, Dominik Karbownik is szerephez juthat a berlinieknél.

Dárdai Pál harmadjára ült le idén a Hertha BSC kispadjára, ám nem sikerült benntartani a csapatot az élvonalban, a bizalmat viszont a másodosztályra is megkapta.

Borítókép: Selim Sudheimer/Getty Images

Videók