Dárdai és Szalai párharc volt a pályán – Döntetlen lett

Szalai csapata nem bírt a visszatérő Dárdaiékkal.


A Szalai Ádámmal felálló Mainz hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-vel a német labdarúgó Bundesliga hétfőn pótolt mérkőzésén.

A házigazdáknál a magyar válogatott csatár a 72. percig volt pályán, míg a túloldalon a tréner fia, Dárdai Márton végigjátszotta a meccset, és az ő szabadrúgása után szerzett vezetést a berlini csapat. A találkozóra eretedileg a 29. fordulóban került volna sor, de április 15-én kiderült, hogy Dárdai Pál, Admir Hamzagic másodedző és három játékos megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapatnak karanténba kellett vonulnia két hétre. Az érintett futballisták közül Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt még csak egyéni edzéseket végez, a norvég kapus, Rune Jarstein pedig a mostani idényben már nem játszhat, mert nála súlyos volt a fertőzés lefolyása.


Fotó: Alex Grimm/Getty Images

A Hertha - melynek három bajnokiját el kellett halasztani - a mainzi meccs után, csütörtökön a Freiburg ellen lép pályára, vasárnap pedig az Arminia Bielefeldet fogadja. A berliniek továbbra is a kiesést jelentő 17. helyen állnak a tabellán, két pontra az osztályozós pozícióban lévő 1. FC Kölntől.

Bundesliga, a 29. fordulóból pótolt mérkőzés:
Mainz-Hertha BSC 1-1 (1-1)

Borítókép: Alex Grimm/Getty Images

Videók