Beckenbauer szerint Götze teljesen más, mint Ribéry

Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke szerint Mario Götzét nem lehet összehasonlítani Frank Ribéryvel, mivel teljesen eltérő a játékstílusuk.
Pep Guardiola, a bajorok vezetőedzője több alkalommal is a tavaly a Borussia Dortmundtól szerződtetett Mario Götzét tolta ki a bal szélre, amikor Franck Ribéry sérült volt, de Beckenbauer szerint nem ő az ideális helyettes.

"Egyszerűen nem másolhatsz le olyasvalakit, mint Ribéry" - mondta a játékos- és edzőlegenda a TZ-nek, amikor arról kérdezték, hogy Götze kiszoríthatja-e a csapatból a sérülékeny franciát.

"Ribéry és Götze teljesen más típusú játékos. Ribéry a szélen próbálja megnyitni a védelmeket, és mindig keresi az egy az egy elleni szituációkat. Götze jobban illik Pep Guardiola filozófiájába. Mindig a kombinációkra megy, arra, hogy a csapattársai részt vegyenek a játékban, s hogy a labdát gyorsan lepasszolja. Örülök, hogy kettejük által rendelkezésre áll mindkét opció."

"Mario egy bámulatos tehetség, de nem igazán mutatta az előző szezonban, hogy mit is tud. Javulnia kell, egyúttal következetesebb játékot mutatnia."

Videók