Barcelonai szerződés az álma a Leverkusen fiataljának

Florian Wirtz már az Európa-bajnokságon bemutatkozna a német felnőtt válogatottban.


Mindig is az FC Barcelonában szeretett volna futballozni Florian Wirtz, a német Bundesligában harmadik helyen álló Bayer Leverkusen 17 éves középpályása.

"Kisfiúként mindig barcelonai karrierről álmodtam, és ezzel kapcsolatosan a mai napig nem változott semmi, de bőven van még időm" - nyilatkozta a Sport Bildnek kedden a tehetséges játékos, akinek leverkuseni szerződését karácsony előtt hosszabbították meg 2023-ig.

Wirtz azt sem tartja kizártnak, hogy a tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokságon bemutatkozhasson a német felnőtt válogatottban.

"Nem vagyok abban biztos, hogy ez az álmom már ebben az évben valóra válhat, de az elmúlt hónapok számomra is megmutatták, hogy sok tekintetben az ember nem igazán tud tervezni" - mondta a támadó középpályás, aki egy évvel ezelőtt a Kölntől igazolt Leverkusenbe.

Wirtz számára korábbi csapattársa, az elmúlt nyáron a Bayerből a Chelsea-be szerződő Kai Havertz a minta.

"Ösztönöz, hogy jobb legyek, mint ő, mert mindig a legjobb akarok lenni, és utálok veszíteni" - fogalmazott a 17 esztendős futballista, hozzátéve, hogy az edzéseken látottak alapján Havertzre példaképként tekint.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images
 

Videók