A vereség ellenére sem inog a kispad Favre alatt

Dortmundban állítólag nincs edzőkérdés.


Nincs edzőkérdés a Borussia Dortmund labdarúgócsapatánál, annak ellenére, hogy a csapat kedden hazai pályán 1-0-ra elveszítette a címvédő és listavezető Bayern München elleni rangadót a német élvonalban.

"Jelenleg nincs okunk, hogy a vezetőedzői posztról beszéljünk. A szezon második felében kimondottan jól teljesítünk, keddig a lehetséges harminc pontból 27-et megszereztünk" - nyilatkozta szerdán Hans-Joachim Watzke vezérigazgató.

Lucien Favre vezetőedző együttesének hat fordulóval a Bundesliga vége előtt már hét pont a hátránya a Bayern mögött. A Bajnokok Ligájából és a Német Kupából már kiesett, tehát valószínűleg trófea nélkül zárja a szezont.

"Lucien nagyon koncentrált volt az elmúlt hetekben, de nem keltette nyomás alatt álló ember benyomását" - vélekedett Watzke.

A tréner - akinek szerződése jövő nyárig szól - a keddi vereség után azt mondta, hogy néhány héten belül beszélni fognak a helyzetéről. Ezt a német sportmédia utalásnak értelmezte, hogy szerződésének lejárta előtt távozhat posztjáról.

"Nem gondolok arra, hogy feladjam. Még van hat meccsünk, és mindent ki akarunk adni magunkból"
- nyilatkozta szerdán Favre.

Kép: Federico Gambarini/Pool via Getty Images

Videók