A német legenda Schweinsteigert szeretné csapatkapitánynak

Philipp Lahm visszalépése után Bastian Schweinsteiger lenne az ideális megoldás a világbajnok német labdarúgó-válogatott csapatkapitányi posztjára Franz Beckenbauer szerint.


"Számomra logikus, hogy Schweinsteiger legyen Philipp Lahm utódja. Vezető típus, a világbajnoki döntőben nyújtott hihetetlen teljesítményével sokak szimpátiáját kivívta." - nyilatkozott a Bild című újságnak Beckenbauer, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok lett. Hozzátette: "Egy ilyen harcosra az egész csapat felnézhet. Ráadásul Lahm helyetteseként már ismeri a csapatkapitányi szerepet."

A "Császár" azt mondta: a legjobban a dortmundi Mats Hummelst tudja elképzelni Schweinsteiger helyetteseként. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kapus Manuel Neuer is esélyes lehet a csapatkapitányi posztra, de szerinte az edzők inkább egy mezőnyjátékost szeretnek kinevezni, mert ő nagyobb befolyással lehet a történésekre.

A 113-szoros válogatott Lahm a világbajnoki cím megszerzése után néhány nappal jelentette be hivatalosan, hogy a jövőben nem kíván többet a Nationalelfben szerepelni.

Videók