A beugró Völler megmondta, milyen kapitány kell a németeknek

A Nationalelf élére 19 év után visszatérő tréner szerint az októberi amerikai túráig meg kell találni az utódot.


Történelmi vereséget szenvedett a német labdarúgó válogatott a japánoktól, a 1-4-es kudarc Hansi Flick állásába került, aki az első olyan szövetségi kapitány a német futball történetében, akit a szövetség küldött el a szerződése lejárta előtt.

A franciák elleni keddi barátságos mérkőzésen (21:00) a Rudi Völler – Hannes Wolf – Sandro Wagner trió irányít, a találkozó előtt Völler tartott sajtótájékoztatót a dortmundi stadionban.

„A japánok elleni meccs előtt még hittem abban, hogy sikerülhet. De ebben a felállásban ez már nem volt lehetséges. A dupla játéknap szokatlan fázisában kellett meghúznunk a nadrágszíjat” – utalt vissza a 63 éves szakember a DFB döntésére.

Völler, aki a szövetség sportigazgatói tisztségét tölti be elsősorban, elmondta, „Kötelességemnek érzem, hogy segítsek, de természetesen ez egy egyszeri alkalom számomra.”

A németeket 2002-ben világbajnoki döntőn irányító szakember a jövőre nézve úgy látja, „Fontos, hogy az új ember új elképzelést hozzon. Háromnegyed évünk van még arra, hogy eufóriát varázsoljunk az Európa-bajnokság előtt. Ezt meg lehet tenni eredményekkel, de meg lehet tenni egy új emberrel is az edzői poszton.”

A DFB-nek már vannak jelöltjei, Völler neveket azonban nem említett, csupán annyit, hogy olyan embert keresnek, aki a szívét-lelkét beleadja. Cél, hogy az október közepén esedékes amerikai túra előtt már meglegyen az utód.

A sajtóban Jürgen Klopp, Julian Nagelsmann és Oliver Glasner került szóba. Klopp élő szerződéssel rendelkezik Liverpoolban, míg Nagelsmann és Glanser klub nélküli.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images

Videók