A Bayern szigorú autószabályozása, amit Harry Kane-nek is be kell tartania

A szabály megszegése miatt 2021-ben Comant az edzőközpontból is kitiltották, a jelentős pénzbüntetés mellett.


 A Bayern München pénteken hivatalosan is leigazolta Harry Kane-t a Spurs csapatától. A játékost már be is mutatták, így a jövőhéten vélhetően már edzésre is kell jelentkeznie a bajoroknál, hisz kezdődik a Bundesliga.

Minden klubnak, így a Bayernnek is vannak egyedi szabályai, ezek közül az egyik a stábtagok és játékosok által használt gépjárművekre vonatkozik, így ezt az angol csatárnak is be kell majd tartania.

A bajoroknak hosszú évek óta kiemelt partnere, sőt részvényese is az Audi. A négykarikás márka 2002 óta folyamatosan biztosítja a csapat tagjainak a szponzori autókat, amelyekkel járhatnak.

Természetesen ezen felül lehet saját autója a játékosoknak, azonban az ki van kötve, hogy az edzésekre, meccsekre, klubhoz köthető rendezvényekre csak a „céges autóval”, vagy a Volkswagen csoport birtokolta autómárka valamelyikével járhatnak.

2021 márciusában például Kingsley Coman 43.500 fontos büntetést kapott, mert egy McLaren Mercedessel jelent meg az edzésen. Ezen felül a biztonsági őrök be sem engedték az edzőközpont területére, így az utcán kellett parkolnia a sokmilliós luxusautóval.

Fotó: S. Mellar/FC Bayern via Getty Images

 

Videók