A Bayern München mielőbb tisztázni szeretné a helyzetet három játékosával

Neuer, Thiago és Alaba is hamarosan új szerződést kaphat a gárdánál.


Herbert Hainer, a Bayern München labdarúgóklub elnöke arra számít, hogy hamarosan szerződést tudnak hosszabbítani a csapatkapitány Manuel Neuerrel, valamint David Alabával és Thiago Alcántarával.

A három futballista jelenlegi szerződése jövőre jár le, Hainer azonban hétfőn azt nyilatkozta a Kicker szaklapnak, hogy "belátható időn belül" megkötik a játékosokkal az új megállapodásokat.

"Nem sürgetjük a labdarúgóinkat, de a lehető leghamarabb tisztázni szeretnénk a helyzetet" - jelentette ki az elnök.


Neuert is megtartanák.

Fotó: M. Donato/FC Bayern via Getty Images

Thomas Müller és Alphonso Davies nemrég hosszabbította meg a szerződését 2023-ig, illetve 2025-ig, Hansi Flick vezetőedző pedig ugyancsak 2023-ig kötelezte el magát Münchenben.

Korábban a német sajtó arról írt, hogy Neuerrel nehézségekbe ütközik a megállapodás aláírása, mert a válogatott kapus hosszabb időre szóló szerződést akar, mint amilyet a Bayern ajánlott neki. Az osztrák válogatott Alaba nem zárta ki, hogy máshova igazoljon, míg Thiago müncheni jövője az utóbbi időben bizonytalanná vált, ő azonban éppen hétfőn nyilatkozta, hogy a Bayernből szeretne majd visszavonulni.


Thiago Alcántara a Bayern Münchenből vonulna vissza.


Fotó: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

Hainer szerint ugyanakkor a bajor egyesület még csak el sem gondolkodott azon, hogy a három játékos közül akár csak az egyiket is eladja.

"Miért kellene elmenniük? A világ egyik legjobb és legjobban irányított csapatában futballoznak"
- fogalmazott az elnök.

Borítókép: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

Videók