A Bayern kapuslegendája szerint Neuer nem fog távozni

Oliver Kahn szerint nem befolyásoló tényező, hogy a nyáron érkezik Alexander Nübel a klubhoz.


Oliver Kahn szerint továbbra is Manuel Neuer marad a Bayern München labdarúgócsapatának első számú kapusa, noha nyáron a Schalke 04-től az óriási tehetségnek tartott Alexander Nübel érkezik a klubhoz.

"Neuer a klub, a siker és a folytonosság ikonja" - mondta a müncheniek Bajnokok Ligája-győztes legendája, aki az egyesület igazgatóságának is a tagja.

"Nübel rendkívül tehetséges kapus, akinek most lehetősége lesz Neuer mögött fejlődnie és tanulnia. Nem sokaknak adatik meg a lehetőség, hogy napról napra a világ legjobb kapusával dolgozzon együtt" - tette hozzá Kahn, aki szerint ugyan a hálóőrök pályafutása általában tovább tarthat, de hatalmas kihívást jelent mindig a legmagasabb szinten teljesíteniük.

A 34 éves világbajnok Neuer 2011-ben éppen a Schalkétól igazolt a Bayernhez, jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár és sajtóhírek szerint már visszautasította a klub kétéves hosszabbításról szóló ajánlatát, mivel ő hosszabb távra szeretné elkötelezni magát.

Borítókép: Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Sport365.hu - Ez aztán a meglepetés! Távozik a Bayern alapembere?

Az együttes 34 esztendős kapitánya a napilap híre szerint ötéves szerződést szeretne, ami biztosítaná számára, hogy 39 éves koráig a legmagasabb szinten védhet, a Bayern vezetősége azonban csak 2023 nyaráig szóló kontraktust kínált neki. Neuer - aki 2011 óta szolgálja a bajorokat - távozása már azután felmerült, hogy a müncheniek szerződették a Schalke 23 esztendős kapusát, Alexander Nubelt.

Videók