A Bayern edzője szerint Kane nem elégedett a helyzetével

Többet várna a társaktól a rekordáron vett támadó.


Thomas Tuchel szerint a támadó Harry Kane nem elégedett a klub jelenlegi helyzetével a Bayern München sorozatos rossz eredményei közepette.

Kane eredményes első szezonját élte a Bayernnél, 21 Bundesliga-mérkőzésen 24 gólt szerzett, de csapata legutóbbi két mérkőzésén, a Bayern Leverkusen és a Lazio ellen nem talált a hálóba. A két vereség miatt Tuchel csapata ötpontos hátrányba került a listavezetőtől, és a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján fordításra van szükségük, ha tovább akarnak jutni a legjobb nyolc közé.

Tuchel elismerte, hogy Kane nem elégedett a csapattársai jelenlegi helyzetével, és azt mondja, jobban kell kiszolgálniuk az angol csatárt.

Ezt mondta a riportereknek: „Harry gondoskodik magáról. Nincs szüksége rám. Nem elégedett a meccseken való kapcsolattartással. Mi sem vagyunk azok. Ritkán láttam még ekkora eltérést az edzések és a meccsek között. Ahogyan gólt szerez az edzéseken, ahogyan elrakja a lehetőségeit - hihetetlen. Ez világklasszis. De aztán ritkán találkozunk vele a meccseken. Úgy viselkedik, mint egy kapitány. Minden rendben van vele.”

Tuchel és a kapus Manuel Neuer is felszólította a Bayernt, hogy a Lazio elleni döntetlen előtt több szolgálatot tegyen Kane-nek, de az angol válogatott ismét küszködött az 1-0-s vereség során. Tuchel mégis bízik abban, hogy csapata képes lesz megfordítani a dolgokat. „Ez egy furcsa helyzet. Nyilvánvalóan kicsit borús a hangulat.” - tette hozzá.

„Ennek ellenére csak az első mérkőzést veszítettük el, és még nem estünk ki a Bajnokok Ligájából. Mindannyian elkötelezettek vagyunk, hogy megfordítsuk a dolgokat. Tapasztalatom szerint ezt csak az edzőpályán lehet megtenni, amit tegnap meg is tettünk. Mindent bele fogunk adni, hogy összeszedjük azt az energiát, amire szükségünk van ahhoz, hogy megfordítsuk a sorsunkat.”

A Bayern vasárnap a Bochum ellen próbál visszatérni a helyes útra. Tuchel csapata bízik a győzelemben, hiszen szeptemberben a fordított mérkőzésen 7-0-ra nyertek, Kane pedig mesterhármast szerzett.

Borítókép: Getty Images

Videók