Sztankovics: Európában minden pontszerzés nagyon fontos

Az FTC vezetőedzője kemény mérkőzésként jellemezte csapata genki csoportmeccsét.


A Ferencvárosi TC csütörtök este 0-0-s döntetlent ért el a Genk vendégeként az UEFA Európa Konferencia Liga F-csoportjának 3. fordulójában. A mérkőzést követően a vezetőedző, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt.

- Európában minden pontszerzés nagyon fontos, a legfontosabb, hogy ne veszítsünk. A csütörtöki, genki találkozó egy nagyon kemény mérkőzés volt, sok párharcot láthattunk a pályán. Minden meccset szeretnénk megnyerni, de az ellenfelünk egy gyors csapat, veszélyes futballistái vannak. Tisztelet a szurkolóknak, amiért elkísértek minket, összességében elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel – kezdte értékelését a tréner.

"A szünetben bele kellett nyúlnom a csapatba, Cissét sérülés, Botkát a sárga lapja miatt kellett lecserélni, nem szerettünk volna kockáztatni. A mi UEKL-csoportunk az erősségét tekintve akár az UEL-szintet is megüti. Fontos a klub számára és számomra is, hogy a nemzetközi porondon szerepelhetünk."

A szerb szakember egy újságírói kérdésre válaszolva Sigér Dávid teljesítményét méltatta.

- Sigi nagyon sokat futott a pályán, a 90 sokadik percben benne van, hogy nem sikerül neki egy lövés. Maximális tisztelet jár Siginek, mert nagyon koncentrált volt a pályán, odatette magát a párharcokban is – jelentette ki Dejan Sztankovics.

Az UEKL következő, 4. játéknapján a Genk látogat Budapestre.

- Még két hetünk van, sok meccset fogunk játszani addig. Egyrészről elégedett vagyok az idegenbeli 0-0-s eredménnyel, másrészt viszont át kell majd beszélnünk, ki kell elemeznünk a történteket. Örülök, hogy otthon, a saját szurkolóink előtt lehet esélyünk kiharcolni a továbbjutást a csoportból – zárta gondolatait az edző.

Az FTC október 29-én, vasárnap folytatja szereplését, akkor az Újpesttel vívunk majd hazai derbit az OTP Bank Ligában.

Borítókép és forrás: fradi.hu

Videók