Nem számít könnyű döntőre

„Az Olympiakosz nagyszerű, az Aston Villa negyedik a Premier League tabelláján”- így értékelt a Fiorentina edzője az elődöntő után


2023 után 2024-ben is bejutott a Konferencia Liga döntőjébe a Fiorentina, amely sokáig gólhátrányban játszott, de hajrában egy tizenegyessel kiegyenlített a Club Brugge ellen és ezzel kiharcolta a továbbjutást és az újabb finálét.

"Két év alatt két döntő, ez rendkívüli teljesítmény. Egy erős csapat ellen nagyon jól játszottak a fiaim. Kicsit túlságosan tisztelettel kezdtük a Club Brugge ellen. Sok helyzetet engedtünk az első 15 percben. A második félidőben nyomást gyakoroltunk rájuk és nem hagytuk őket játszani. Kiváló teljesítmény volt ez mindenkitől." – nyilatkozta Vincenzo Italiano a Fiorentina vezetőedzője a találkozó után. 

Amikor megérkeztem Firenzébe, a szurkolókkal beszélgetve azt mondtam, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy kupákat nyerjünk, mert nekem ez játékosként nem adatott meg. Azt kell mondanom, hogy ez egy fantasztikus út volt eddig, és boldog vagyok, mert idén is a döntőben vagyunk.”

Végül Italiano beszélt arról, hogy melyik csapattal találkozna szívesebben a Konferencia Liga döntőjében.

„Két veszélyes ellenfél ellen játszhatunk majd. Az Olympiakosz nagyszerű dolgokat csinált, minőségi csapat, amely szinte hazai pályán játszhatja a döntőt, hogyha bejut oda. Aston Villa negyedik vagy ötödik a Premier League-ben. Nehéz választani, hogy melyik csapat ellen lenne jobb játszani, nem is tudok.”

A Konferencia Liga döntőjét május 29-én az athéni AEK stadionban rendezik majd.

(Fotó: futball-italia)

Videók