Nagy sztárok a magyarok Genkben, Pesic lesz a középcsatár

Tőzsér, Köteles és Brockhauser is aláírásokat osztogatott.


 Rendkívül barátságos hangulatban készülnek a szurkolók a 21 órakor kezdődő Genk-Ferencváros Konferencia-liga összecsapásra, amely előtt a hazai drukkerek a klub korábbi magyar játékosaival is találkozhattak.

Brockhauser István, Köteles László és Tőzsér Dániel az egyesület meghívására érkeztek Belgiumba, és az összecsapás előtt a stadion mellett található szurkolói zónában találkoztak a Genk-rajongókkal.

A három magyar futballista rendkívül népszerű volt. Hosszú, tömött sorokban várakoztak a kékbe öltözött belga drukkerek, volt olyan szurkoló aki az egykori bajnoki címet megörökítő újságot hozta magával, és íratta alá korábbi kedvenceivel, de a magyaroknak sálakat és mezeket is "szignózniuk" kellett.

Az FTC szimpatizánsai egy órával a kezdés előtt már a stadionban hangoltak. Közben nyilvánosságra hozták a kezdőcsapatokat is, és kiderült, hogy a magyar bajnoknál Aleksandar Pesic helyettesíti a sérült Varga Barnabást. A vendéglátóknál ott van a csapatban a korábbi ferencvárosi futballista, a ghánai Joseph Paintsil.

A Genk-Ferencváros találkozót 21 órától az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

Az Ferencváros összeállítása:
Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Sigér, Makreckis - Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos - Pesic

Fotó: Gabriele Maltinti/Getty Images

Videók