Második sárgáját kapta, mégsem állították ki az Aston Villa kapusát. Itt a magyarázat!

Különös jelenetnek lehettek szemtanúi, akik a Lille-Aston Villa Ekl-negyeddöntőt választották csütörtök esti programnak.


Az odavágó után a visszavágón is 2-1-es hazai győzelem született, így jöhetett a hosszabbítás, majd a büntető rúgások, ahol Emi Martinez – tőle már megszokott módon – elkezdte hergelni a nagyérdeműt, amiért sárga lap volt a jutalma.

Igen ám, de a rendes játékidőben egyszer már figyelmeztették, így joggal kérdezhették, miért is van még a pályán az argentin portás?

Egyszerű a magyarázat: a sárga lapos figyelmeztetéseket nem viszik tovább a játékosok a büntetőpárbaj idejére, a hosszabbítás befejeztével ugyanis vége van a mérkőzésnek, a tizenegyesek "csupán" a meccs végkimenetelét hívatottak eldönteni. Bár való igaz, hogy második sárga lapos figyelmeztetését kapta Martinez, csupán akkor kellett volna elhagynia a pályát, ha összeszedi a büntetőknél a második, összességében harmadik sárgáját.

Amint a játékvezető figyelmeztette az argentint, Douglas Luiz azonnal csapattársa védelmére kelt – valószínűleg a kiállítástól tartva – vagy, hogy figyelmeztesse a sporit a szabálykönyvről. Így, vagy úgy, a bíró tudta a dolgát, Martinez pedig folytathatta a meccset. Utóbbit a Lille nagy kárára, hiszen két büntetőt is megfogott, ezzel is segítve csapatát az Európa Konferencia-liga elődöntőjébe jutáshoz.
A heroikus küzdelem után pedig az elmaradhatatlan tánccal ünnepelt a francia szimpatizánsok előtt.

Videók