Harapósan, három támadóval kezd a Ferencváros

A várakozásoknak megfelelően Dejan Stankovic vezetőedző kifejezetten támadó felállásban küldi pályára a Ferencvárost a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.


 A szerb szakember kezdőcsapatában három támadó szerepel: a sérült Varga Barnabás hiányában a szintén szerb Aleksandar Pesic lesz a középcsatár, őt a bal szélről Adama Traoré, a jobbról pedig Marquinhos segíti, de a mögöttük játszó Kristoffer Zachariassen is támadó szellemű játékos.

A pont nélkül sereghajtó és sérülésektől tizedelt Cukaricki együttesében a nemzetközi porondon először kapott helyet a kezdőben a mindössze 16 éves csatár, Mihajlo Cvetkovic.

Mivel a Cukaricki belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, így a mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezik, ahol augusztusban adták át a másodosztályú Dubocica több mint 8000 férőhelyes új stadionját, amely a kispesti Bozsik Arénára hasonlít. A találkozó 21 órakor a finn Mohammed al-Emara sípjelére veszi kezdetét.

Amennyiben a legutóbbi négy összecsapásán nyeretlen magyar bajnok ezúttal begyűjti a három pontot, úgy mindenképpen legalább megőrzi a továbbjutást jelentő második helyét a kvartettben.

A Ferencváros kezdőcsapata:
Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Ramírez - Sigér, Zachariassen, Abu Fani - Marquinhos, Pesic, Traoré

Fotó: David Hagemann / Photonews via Getty Images

Videók