A Genk edzője szerint maximális koncentrációra lesz szükség a Ferencváros ellen

Az F csoportban a Ferencvárosnak és a Genknek is 5 pontja van.


A Genk edzője szerint hibátlan teljesítményre lesz szüksége együttesének ahhoz, hogy begyűjtse a három pontot a Ferencváros otthonában csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Wouter Vrancken a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón elárulta, a Royal Antwerp otthonában elszenvedett hétvégi bajnoki vereség során jól kezdtek, de két nagy hiba elég volt ahhoz, hogy korán kétgólos hátrányba kerüljenek, onnantól pedig futniuk kellett az eredmény után.

"Egy-egy mérkőzés apróságokon múlik, ezért holnap nem szabad hibáznunk, százszázalékos koncentrációra lesz szükségünk minden döntésünknél" - fogalmazott a tréner, aki szerint elképzelhető, hogy a Ferencváros hazai környezetben többet próbál majd támadni, mint a genki 0-0 alkalmával.

"Nekünk készen kell állnunk arra, hogy megakadályozzuk ezeket, elől pedig fel kell törnünk a védekezésüket" - fogalmazott a Genk vezetőedzője. Külön említést tett Dejan Stankovicról, az FTC edzőjéről, aki véleménye szerint bizonyította, milyen kiváló edző, hiszen ilyen rövid időn belül is látszik már a "keze nyoma" a csapaton.

A sajtótájékoztatón a belga csapat játékosai közül Joseph Paintsil válaszolt az újságírók kérdéseire. A ghánai csatár a 2017/18-as szezonban a Ferencvárost erősítette, és 27 meccsen tíz gólt szerzett.

"Nagyon jó érzés újra itt lenni, sose felejtem el, milyen volt először ebben a stadionban. A futballban előfordul, hogy az ember a korábbi csapata ellen lép pályára, nagyon jó emlékeim vannak Budapestről" - nyilatkozott Paintsil, majd hozzátette, felkészítette már csapattársait arra, milyen fantasztikus hangulat várható a Groupama Arénában, ugyanakkor otthon is futballoztak már hasonló közegben, így csak a saját játékukra kell koncentrálniuk.

A 18.45-kor kezdődő összecsapáson - amelyet az M4 Sport közvetít - várhatóan telt ház fogadja majd a csapatokat, akik a fehérorosz Alekszej Kulbakov sípjelére kezdik a játékot.

Borítókép: MTI/Hegedűs Róbert

Videók