A Fradi védője szerint a diósgyőriek felülmúlták a Genk szurkolóit

Botka Endre Belgiumban a mérkőzés után az NB1.hu-nak elárulta, komolyabb atmoszférára számított.


Kevésbé közönségszórakoztató, ám annál kiélezettebb mérkőzésen 0-0-s döntetlent ért el a Ferencváros a Genk vendégeként az Európa-konferencialiga csoportkörében.

Ugyan kapufáig mindkét csapat eljutott, a gól nélküli eredménynek köszönhetően jelenleg három öt pontos csapat van az F csoportban. A lefújás után a félidőben – sárga lapja okán – elővigyázatosságból lecserélt Botka Endre értékelte a találkozót az NB1.hu-nak.

Félig teli vagy félig üres a pohár?
Ezt most még nem tudom eldönteni. Maradéktalanul nem vagyok elégedett, hiszen a volt lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a győzelmet. Ha viszont azt nézzük, hogy egy nemzetközi szinten is erős csapattal játszottunk idegenben, akkor úgy gondolom, meg kell becsülnünk a megszerzett pontot.

Féltávnál jár a csoportkör, a hátralévő három meccsből a két, papíron nehezebbet itthon vívjátok. Mondhatjuk, hogy a továbbjutás szempontjából lépéselőnyben a Fradi?
Az biztos, hogy ez valamennyi előnyt jelent majd számunkra. Így is komoly kihívás lesz mindegyik hátralévő meccs, de hazai pályán, a saját szurkolóink előtt mindig könnyebb jól játszani. A mi kezünkben van a sorsunk a továbbjutást illetően, meg kell tenni mindent, hogy élni tudjunk ezzel a lehetőséggel.

A cikk folytatásáért kattints a képre!

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók