Zlatan Ibrahimovic úgy véli, Ronaldo Nazario minden idők legnagyobb játékosa

Ezzel nehéz vitatkozni. TOP2021: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Zlatan Ibrahimovic szerint Ronaldo Nazario a futballtörténelem legnagyobb játékosa.

A svéd legenda a brazil klasszis bálványozásával nőtt fel, aki 21 éves korára már kétszer nyerte el a FIFA év játékosa díját, és 23 éves koráig több mint 200 gól volt a neve mellett. A PSV, a Barcelona, az Inter Milan és a Real Madrid korábbi támadója harmadszor is megnyerte a legjobbnak járó díjat, valamint két Aranylabdát is nyert a világbajnoki címei mellé. A világ legjobb játékosának gondolják sokan a brazil fenomént, akit csak a sérülései akadályozták meg, hogy karrierje során még nagyobb sikereket érjen el.

Sport365.hu - Ronaldo megnevezett öt játékost, akiket szívesen néz a pályán

Az egykori Real Madrid és brazil legenda, Ronaldo Nazario öt fős listáján nem szerepel a Juventus sztárja, Cristiano Ronaldo. Ez a bizonyos lista azon játékosokból áll össze, akiket Ronaldo élvezettel néz a pályán. A portugál klasszis kihagyása sokaknak nagy meglepetés, hiszen egy ötszörös aranylabdásról beszélünk. Na de, kikből is áll az a bizonyos öt fő?

„Ronaldo egy jelenség. Amikor figyelted, ahogy játszik, mindenki olyan akart lenni, mint ő. Mindenki a mozgását próbálta utánozni, számomra ő a történelem legnagyobb játékosa” – mondta Zlatan, aki nem szokott mindenkiről ilyen elismerően beszélni.

„Cristiano Ronaldo és Lionel Messi hosszabb karriert fut be, 15 éve minden nap a csúcson vannak. Ha azonban szigorúan a tehetségről és ügyességről beszélünk, senki sem múlja felül a brazil Ronaldót. Amikor Bobby Robsonnál volt a Barcelonában, rájöttem, hogy ő volt a legjobb játékos, akit valaha láttam pályára lépni. A sérülések egy olyan karriert öltek meg, amely még hihetetlenebb is lehetett volna, de az a tehetség, amely abban a 19 éves fiúban volt, valami hihetetlen” – erősítette meg Ibrahimovic véleményét José Mourinho.

Sport365.hu - Álomtizenegy: Ronaldo összerakta a sajátját

A nagy tapasztalatát felhasználva Ronaldo a FATV-vel készített interjú során összeállította a saját álomcsapatát, igaz, nem volt egyszerű. A kétszeres Aranylabdás támadó 352 gólt szerzett karrierje során, míg a brazil válogatottban 98 mérkőzés alatt 62 gólt ért el. A Fenomén játszott a Cruzeiro, PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan és a Corinthians színeiben is.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók