Zidane: Tudom, hogy mit akarok, és mit nem

A francia edző a Telefootnak nyilatkozott a kispadra való visszatérésének esélyeiről.


Zinedine Zidane csak a Real Madrid kispadját ismeri a legmagasabb szinten. A francia három Bajnokok Ligája-címmel a hóna alatt távozott Madridból. Amikor hívást kapott Florentinótól, a madridizmusa arra ösztönözte, hogy újra átvegye a gyeplőt. Egy bajnokság, egy spanyol Szuperkupa és ismét búcsú.

Aztán mindenki ujjal mutogatott ugyanarra a kispadra. Deschamps úgy tűnt, hogy elköszön a francia válogatottól, de semmi sem állhatott volna távolabb az igazságtól. Szerződéshosszabbítottak vele 2026-ig, és Zidane álma eltűnt.

Két év visszavonulás segített Zizou-nak abban, hogy késznek érezze magát.

„Franciaország lehetőség, nem szabad megtiltani magadnak semmit. Érezni kell a dolgokat, akarni kell őket. Ma már tudom, hogy mit akarok és mit nem. Csak azt mondom magamnak: ha most szünet van, akkor ennek így kell lennie. Fogadd el, ami jön, aztán majd meglátjuk.”

A francia edző kezdi úgy érezni, hogy újra a kispadon a helye.

„Hiányzik az adrenalin a legfelsőbb szintről. Amikor távol vagy, másképp nézel a dolgokra. Két éve nem volt ilyen, de majd jön. Marseille-ben vagyok, a szüleimmel és a családommal, élvezzük az életet. Nem vagyok aktív, így csak élvezem a mindennapokat.”

Zizou szép emlékeket őriz a Santiago Bernabeuban töltött időszakáról. A francia a játékosaival együtt mérföldkövet ért el az európai kupák történetében, ennek ellenére nem érzi magának a dicsőséget.

„Olyan játékosaim voltak, mint Karim Benzema vagy Luka Modric. Akiknél a labdával az a benyomásod, hogy el fogják veszíteni, de mindig sikerül kijönniük bizonyos helyzetekből.”

Azonban nem csak a múltra tekint. Bellingham, a Real Madrid új szerzeménye bevallotta, hogy Zidane a példaképe. 17 szezont követően az ő számát fogja viselni.

„Bellingham egy fontos játékos, akinek jövője van: készen áll arra, hogy a Real Madridban játsszon.”

Zidane bevallja, hogy megfigyelte a futball világának változását, majd rátért Mbappéra.

„Remélem, hogy egyszer megnyeri az Aranylabdát, és hogy minden címet bezsebel. Nagyszerű futballt játszik a válogatottban és a PSG-ben is. Imádom Mbappét.”

Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Videók