Xabi Alonso megnevezte számára ki a „mesterek mestere”

A spanyol játékosként a világ legjobb edzőinek az irányítása alatt játszhatott, most pedig elárulta melyikük a legjobb mind közül. - TOP2023: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


Xabi Alonso egy olyan játékos, aki a legjobb edzők irányítása alatt játszott, szinte az összes nagy név, akit csak el lehet képzelni a jelenkori futballban, volt már a spanyol mestere. Alonso ráadásul Vicente del Bosque irányítása alatt még világbajnokságot és Eb-t is nyert a spanyol válogatottal.

Alonso Pep Guardiolaval megnyerte a Bundesligát, a Real Madridnál pedig Carlo Ancelottival a Bajnokok Ligáját. Valamint nem megfeledkezve José Mourinhóról sem, aki a Real Madridnál edzette a spanyolt és bajnoki címet szereztek.

Amikor viszont megkérdezték tőle, hogy ezek közül a kivételes edzők közül, akiknek az irányítása alatt játszott, kit kedvel leginkább és kit tart a legjobbnak, ő Ancelottit mondta.

"A játékoskezelés szempontjából Ancelotti egy mester" - mondta Alonso az AFP-nek.

"Amikor arról beszélünk, hogyan akarod meggyőzni a játékosokat, vagy hogyan érheted el, hogy a játékosok jó kapcsolatot ápoljanak veled, Ancelotti a legjobb mind közül" - tette hozzá Alonso.

Xabi Alonsót a Bayer Leverkusennél végzett kiváló munkája miatt tippelték mostanában Ancelotti helyére, ha az olasz szakember esetleg távozna. Viszont Alonso még mindig sokkal jobb menedzsernek tartja Ancelottit, mint saját magát.

Borítókép: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Videók