Xabi Alonso álomcsapata

A Bayern München középpályása felállította a saját Bajnokok Ligája álomcsapatát, melyben főleg jelenlegi, és korábbi csapattársak kaptak helyet.


Xabi Alonso kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Először 2005-ben, a Liverpool játékosaként, 3-0-ról felállva nyertek a Milan ellen, majd tavaly megszerezték a Real Madrid tizedik BL-trófeáját.

Alonso jelenleg Németországban, a Bayern München csapatában játszik.

Íme Xabi álomcsapata, és kommentárjai:

A kapuban Manuel Neuer. "Nagyon sok fantasztikus kapussal játszottam együtt, de Neuer a legjobb. Nem csak a védései miatt, hanem azért, mert rendkívül labdabiztos, és a tizenhatoson kívül is játékba lehet őt hozni."

A védelem jobb oldalán Philipp Lahm. "Nagyszerű játékosa a Bayernnek. Nagyon hiányzik a minősége és a vezéregyénisége. Szerencsére a szezon vége előtt visszakaphatjuk őt néhány fontos mérkőzésre. Az elmúlt 10 év öt legjobb hátvédje között van."

Középen Sergio Ramos. "Amikor Sergio mentálisan megfelelően koncentrál, akkor posztján a világ legjobbja. Egy igazi vezér, mindent belead, és mint középpályás mondhatom, megnyugtató, ha egy ilyen játékost tudhatsz magad mögött."

A másik középső védő Carles Puyol. "Nagyon sokat köszönhettünk neki a 2008-as Európa-bajnokságon, sőt, a 2010-es világbajnokságon még jobb teljesítményt nyújtott. Kőkemény védő, és nagyon fontos gólt szerzett Németország ellen az elődöntőben."

A bal oldali védő David Alaba. "Az egyik olyan játékos, aki sokkal kevesebb figyelmet kap Németországon és Ausztrián kívül, mint amit megérdemelne. Talán a legkomplettebb szélső hátvéd a világon, aki támadásban és védekezésben is fantasztikus. Amikor a Bayernhez érkeztem, legjobban ő és Neuer nyűgöztek le engem."

A középpályán kihagyhatatlan Zinedine Zidane. "Játszottam ellene, amikor még Madridban futballozott, és a válogatottban is találkoztunk, és ugye ő is az edzői stáb tagja volt tavaly a Real Madridnál. Zidane egy szinttel mindenki felett volt fénykorában. A legnehezebb dolgokat is könnyedén oldotta meg."

A védekezést Paul Scholes oldja meg. "Spanyolországban óriási tisztelet övezi Scholes-t. Talán azért, mert csendes volt a pályán kívül, és csak a futballra koncentrált. Technikailag akármelyik bajnokságban megállta volna a helyét."

A középpálya esze, Xavi. "Hihetetlen intelligens játékos, aki bizonyítja, nem kell 100 mérföldeket futni ahhoz, hogy hatékony legyél. Azért is értünk el sikereket a válogatottal, mert rengeteg középpályással játszottunk, és Xavi volt mindennek a közepe."

Nem maradhat ki a középpályáról Steven Gerrard sem. "Egy nagyszerű barát, aki nagy hatással volt a pályafutásomra. Játékosként sokkal többet jelent, mint csak a hihetetlen képességei. A viselkedése, a vezéregyénisége, az értékek, melyeket képvisel teszik őt egy igazi kapitánnyá.

A támadósorban Cristiano Ronaldo. "Elég megnézni, mennyi gólt szerez, és mennyi rekordot megdöntött a Real Madridnál. Elképesztő, hogy ez lehetséges. Szerencsém volt sok játékossal együtt játszani, de ő a legjobb."

Ronaldo mellett pedig Lionel Messi. "Egy igazi ritkaság, hogy két ilyen játékos egy időben futballozzon. Egyénileg mindenki felett állnak. Nem meglepő, hogy ilyen sok Aranylabdát nyertek."

Videók