Újabb kísérletet tesz a Szuperliga - itt az új javaslat

„Az európai futball alapjait az összeomlás veszélye fenyegeti.”


A Real Madrid, a Barcelona és a Juventus nem hajlandó lemondani a Szuperligáról. Új javaslatot terjesztettek elő - állandó tagok nélkül.

Tizenkét nagy európai klub tervezte a Szuperliga elindítását, amely többé-kevésbé a Bajnokok Ligája helyébe lépne. Mindezt 2021 tavaszán mutatták be. A projekt azonban 48 órán belül meghiúsult, mivel a legtöbb klub a masszív kritikák miatt visszalépett. A Juventus, a Real Madrid és a Barcelona azonban nem hajlandó feladni a Szuperligáért folytatott harcot.

Tavaly októberben az A22 Sports Management nevű céget bízták meg a torna megszervezésével. Bernd Reichart lett az új vezérigazgató. Az A22 Sports Management új javaslatot nyújtott be a Szuperligára. Az első javaslattal ellentétben, most nem lesznek állandó tagok. Az új javaslat egy több divíziós formátumot javasol, 60-80 klub - a bajnokságba való bejutás érdekében. Egy szezonban csapatonként legalább 14 mérkőzésre kerülne sor.

Az A22 tavaly ősz óta mintegy 50 klubbal folytatott tárgyalásokat, és Bernd Reichart a Die Welt című német lapnak nyilatkozott.

„Az európai futball alapjait az összeomlás veszélye fenyegeti. Itt az ideje a változásnak. A labdarúgásban a klubok viselik a vállalkozói kockázatot. De amikor fontos döntések forognak kockán, túl gyakran kénytelenek tétlenül a pálya szélén ülni, miközben a sport- és pénzügyi alapok összeomlanak körülöttük. Beszélgetéseinkből az is világossá vált, hogy a klubok gyakran lehetetlennek találják, hogy nyilvánosan felszólaljanak egy olyan rendszer ellen, amely a szankciókkal való fenyegetéssel próbálja visszatartani az ellenállást. A párbeszéd nyílt, őszinte és konstruktív volt, és világos elképzeléseket eredményezett arról, hogy milyen változtatásokra van szükség, és hogyan lehetne azokat végrehajtani. Sok a tennivaló, és folytatjuk a párbeszédet."

Borítókép: Oscar J. Barroso/Europa Press a Getty Images

Videók