Újabb jelölt a Newcastle átigazolási listáján

A téli igazolás nem jött be az adott poszton…


Anthony Gordon szerződtetése futballnyelven kapufa volt. A januárban szerződtetett 22 esztendős szélső támadó nem tudta magát beverekedni Eddie Howe csapatába és a hírek szerint a szarkák gyorsan túl is adhatnak rajta.

Az üzlettel egyébként az Everton járt a legjobban, a liverpooli kékek ugyanis 45,6 millió eurót kaptak a számlájukra. Gordon eddig 12 mérkőzésen jutott szóhoz és mindössze 392 percet töltött a pályán, ami alatt sem gólt, sem pedig gólpasszt nem szerzett.

A Newcastle háza táján komoly mozgás lehet a nyáron, a keretet ugyanis BL-szerepléssel egybekötött sorozatterhelésre kell kialakítani. A jelöltek listája hosszú, több poszton lehetnek érkezők, így a bal szélen is.

A német Sport Bild úgy tudja, hogy a Newcastle visszatért eredeti tervéhez, azaz megszerezné a Bayern Levekusen jelenlegi keretének a második legértékesebb játékosát. Moussa Diaby a télen nem volt eladó, most viszont megfelelő ajánlat esetén – 60 millió euró – akár tárgyalóasztalhoz is ülhetnek a felek.

Diaby még 2019-ben lett e Leverkusen játékosa, a német klub 15 millió eurót fizetett a PSG-nek. A még mindig csak 23 esztendős támadó aktuális szerződése 2025-ig szól. Statisztikája a 2022/23-as szezonban: 43 mérkőzés, 14 gól és 11 gólpassz.

Fotó: Lionel Hahn/Getty Images
 

Videók