Úgy tűnik, megvan Thierry Henry méltó utódja

A francia tini sorra dönti meg a példakép rekordjait.


 

Kylian Mbappé nagyon jó úton halad afelé, hogy Anthony Martial nyomdokaiba lépjen. Annyira jó teljesítményt nyújt, amivel esélytelen a Monaco arra, hogy megtartsa őt. Lássuk is kicsit mélyebben a karrierjét!

 

Édesapja Wilfried kameruni származású futballedző, jelenleg pedig fia ügynöke. Igazi sportos család az övéke, hiszen féltestvére Jirès Kembo Ekoko szintén profi focista, míg algériai édesanyja korábbi kézilabda játékos.

 

Az AS Bondynél kezdte a pályafutását, ahol édesapja volt az edzője, majd a világhírű Clairefontaine Akadémiára került, ahol olyan sztárok pallérozódtak, mint Nicolas Anelka, Hatem Ben Arfa, Mehdi Benatia, Blaise Matuidi, Olivier Giroud és nem utolsó sorban Thierry Henry. Itt számos egyesület felfigyelt rá, számos francia mellett a Real Madrid is, de ő az AS Monacot választotta.

 

Az ázsiai szurkolókhoz igazítják a meccsek kezdési időpontját

A Ligue 1-ben 2015 decemberében mutatkozott be, egy SM Caen elleni 1-1-es meccsen, ahol a 88. percben állt be, ezzel a Monaco történetének legfiatalabb debütánsa lett a maga 16 évével és 347 napjával. A rekordot anno 21 évvel ezelőtt Henry állította be, aki Mbappé nagy példaképe. Tavaly februárban lőtte az első gólját, a Ligue 1-ben. A Troyes elleni 3-1-es meccsen, mindössze 17 évesen és 62 naposan, amivel a Monaco történetének legfiatalabb gólszerzője lett, ki mást megelőzve, mint Henryt.

 

Az idei szezonban hatalmas formában van, 32 meccsen 19 gólnál és 11 gólpassznál jár minden sorozatot figyelembe véve. Remekel a Bajnokok Ligájában, a Ligue 1-ben, és a listavezető Monaco legjobbja.

 

A fiatal támadó ráadásul először kapott meghívót a francia felnőtt válogatottba. Így ha Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy dönt, pályára küldi, akkor szombaton Luxemburg ellen debütálhat a nemzeti csapatban.

 

Nagy László

Videók