„Tulajdonképpen csak légy egy bábú” – Bale tanácsa Bellinghamnek

A walesi támadót gyakran kritizálta a spanyol média a rideg hozzáállása miatt.


Gareth Bale-t gyakran kritizálta a spanyol média a feléjük tanúsított rideg hozzáállása miatt, és a vezető csatornák a Madridban eltöltött évek után a spanyol nyelvtudásának hiánya miatt kritizálták.

"A legnagyobb tanács, hogy csak futballozz Madridban. Ha nem játszod a játékot, azt teszed, amit a média akar, beszélsz hozzájuk, akkor alapvetően bábú vagy, akkor rengeteg botrányt fogsz kapni" - mondta Gareth Bale egy podcastben, amikor megkérték, hogy adjon egy tanácsot Jude Bellinghamnek.

"Nem akartam ezt csinálni, csak focizni akartam és hazamenni, és ez valószínűleg megnehezítette a dolgomat, és emiatt egy kicsit jobban támadtak engem" - magyarázta. "A tanácsom őszintén csak az lenne, hogy a pályán kívül csak a Real Madrid játékát kell játszani.”

"Egyszerűen csak el kell végezned a kötelességedet" - mondta Bale. „Nyilatkozz a meccsek után, győződj meg róla, hogy tudsz spanyolul és csináld az ilyen és ehhez hasonló dolgokat" - tette hozzá a walesi.

Bale majdnem olyan zseniálisan kezdte pályafutását a Real Madridban, mint Bellingham. A walesi az első 27 bajnoki mérkőzésén 15 gólt szerzett és emellé kiosztott 13 gólpasszt is a La Ligában. Valamint ne feledkezzünk meg a Bajnokok Ligája döntőjében szerzett góljáról sem, amellyel a Real Madrid megnyerte a hőn áhított La Decimát, azaz a tizedik BL trófeáját.

Bellingham talán már most játszik a médiával, hiszen folyamatosan interjúkat ad a mérkőzések után, és úgy tűnik, hogy jó kapcsolatot ápol a médiával, valamint az angol játékos még spanyolul is megszólal néhány videójában.

Borítókép: David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók