Tovább szenved a Barcelona

Xavi csapatából ismét hiányzott a kreativitás és végül csak egy öngóllal tudtak pontot menteni a Rayo Vallecano ellen.


A Barcelona szombat délután 1-1-es döntetlent ért el idegenben a Rayo Vallecanó ellen, ami azt jelenti, hogy továbbra is a Real Madrid és a Girona mögött marad a LaLigában.

A Barcelona ebben a szezonban folyamatosan küzd a kreatív játéknak a hiányával és ez a Vallecano ellen sem volt másképp.

A mérkőzés első gólja hat perccel az első félidő vége előtt született meg. Unai Lopez egy remek félfordulatos lövéssel az alsó sarokba lőtt.

Xavi látszóan feldühödött a pálya szélén, mivel meg volt győződve arról, hogy egy Rayo játékos eltakarta Pena kilátását, miközben lesen volt. A visszajátszásokból kiderült, hogy ez nem így történt, Lopez pedig tovább ünnepelte a gólját.

A Barcelonának sokkal többet kellett volna támadnia a második félidőben, és bár a labdát kétségtelenül többet birtokoltak, nem voltak elég jó formában, valamint Xavi egyik cseréje sem tűnt túl hatásosnak.

Az egyenlítő gól végül kevesebb mint 10 perccel a mérkőzés vége előtt született meg, amikor is Alejandro Balde szabadult fel a balszélen. Beívelte a labdát Robert Lewandowskinak, aki éppen fejelni készült, de Lejeune beleért a beadásba, és így végül öngólt szerzett.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Barcelona elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy megelőzze a Real Madridot a bajnokságban. Maradnak a harmadik helyen, de a hétvégére akár négy pontra is lemaradhatnak a Real Madrid mögött.

Borítókép: Angel Martinez/Getty Images

Videók