Tovább dagad az olasz csalási botrány, a Juventus és a Newcastle sztárja is érintett

Több mint egy tucat focista lehet benne az olasz labdarúgást érintő legújabb fogadási botrányban, és a játékosok száma várhatóan tovább nőhet.


Az elmúlt napokban a Newcastle játékosa, Sandro Tonali és az Aston Villa játékosa, Nicolo Zaniolo egy folyamatban lévő fogadási csalás vizsgálata miatt kerültek reflektorfénybe.

Az ANSA olasz sajtóügynökség szerint a Premier League-ben szereplő párost csütörtökön az olaszországi Coverciano edzőközpontban hallgatta ki a rendőrség.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FA) azóta megerősítette, hogy mindkét játékos visszatért a klubjához, és nem vesznek részt a következő mérkőzéseiken. Ez a helyzet minden bizonnyal tovább borzolja a kedélyeket és így sokan mások is szoros figyelemmel fogják követni az ügy további alakulását.

A közleményben az áll, hogy: "Ma délután a torinói ügyészség bejelentette Sandro Tonali és Nicolò Zaniolo elleni nyomozati cselekmények végrehajtását, a játékosok jelenleg a válogatottal találkoznak a Coverciano szövetségi technikai központban."

"A történtektől függetlenül úgy véljük, hogy a jelenlegi helyzetben a két játékos nincs abban az állapotban, hogy eleget tegyenek a következő napokban tervezett kötelezettségeiknek, ezért a szövetség úgy döntött, hogy a védelmük érdekében engedélyezi a visszatérésüket a klubjaikhoz."

Közben Fabrizio Corona szerint szombat délután várhatóan további neveket fognak bejelenteni, akik szintén összefüggésbe hozhatóak az olasz labdarúgást körülvevő, egyre inkább súlyosbodó fogadási botránnyal.

Corona közismert pletykaújságíró, aki már Nicolo Fagioli, Nicolo Zaniolo, Sandro Tonali és Nicola Zalewski nevét is összefüggésbe hozta a folyamatban lévő vádakkal.

Az Il Corriere della Serának adott interjújában Corona kiemelte, hogy "legalább tíz" másik játékos és legalább "öt-hat" ügynök is érintett a fogadási botrányban.

A híres olasz sportújságíró Fabrizio Romano a botránnyal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a „helyzet nagyon rosszul néz ki” a csalásban résztvevő játékosok számára.

Borítókép: Claudio Villa/Getty Images

Videók