Több mint két év kórház után hazamehetett az Ajax tehetsége

Egy barátságos mérkőzésen esett össze.


2017 július 8-án az Ajax a német Werder Bremen ellen játszott felkészülési mérkőzést. 

A 70. perc után a holland csapat fiatal tehetsége, az akkor húsz esztendős Abdelhak Nouri összesett a pályán. A helyszínen újra kellett éleszteni. Mint utólag kiderült, az azonnali szívmegállás maradandó agykárosodást okozott a játékosnál. Az orvosi szakvélemények szerint Nouri a jövőben nem lesz képes járni és beszélni.

Egy év kóma után tért magához a kórházban. Nouri testvére számolt be a jó hírről, hogy a labdarúgó állapota annyit javult, hogy végre elhagyhatta a kórházat.

"Vannak pozitív jelek - mesélte Nouri testvére - jobb napjain mosolyog is, a szemével próbál kommunikálni. Mindenki úgy beszél hozzá, mintha nem lenne semmi baja. Még a focit is együtt nézzük. Ilyenkor látszik rajta, hogy még mindig imádja a játékot."

Abdelhak Nouri has collapsed to ground Werder Bremen vs Ajax 2-1

Abdelhak Nouri vs Werder Bremen

 

Sport365.hu - Földrengető Ajax buli, a 34. bajnoki cím a 34-es játékosnak ajánlva

Hihetetlen fiesztával köszöntötték szurkolói a 34. bajnoki címét megszerző Ajaxot, A tömeg mérete százezer fő felett tetőzött, épp hogy elfértek az amszterdami Múzeum téren: 90 minuten lang...#nummer34 pic.twitter.com/zQC8PZ8ZjJ - AFC Ajax (@AFCAjax) 2019. május 16. A város központjában, a Múzeum téren tartott fogadáson Femke Halsema polgármester azt mondta: az együttes sok fiatal amszterdami számára mutat példát.

 

Borítókép:VI Images via Getty Images

 

Videók