Sztárokkal összefogva több száz gyerek karácsonyát varázsolnák szebbé labdarúgóink

Tegyük boldoggá minél több gyermek karácsonyát és látogassunk ki december 23-án a Riz Levente Sportcsarnokba.


Jótékonysági sztárfoci gálát tartanak december 23-án a Riz Levente Sportcsarnokban. A hazai hírességek futballal gyűjtenek adományokat a rászorulóknak!

A gálameccs december 23-én 16 órakor startol, rengeteg magyar híresség, énekes, színész, művész, youtuber lép pályára majd a jó ügy érdekében, hogy minél több ajándék kiosztásra kerüljön a lehető legtöbb gyermeknek.

Az eseményről az egyik szervezővel, Óvádi Lászlóval beszélgettünk.

„Mindez már tavaly kezdődött. Arra gondoltunk, hogy futballisták is vegyenek részt olyan jótékonysági akcióban, ami fontos a közösségünknek. Sokunkban merült fel az az igény, hogy szeretnénk valamit tenni. Ha összefogunk, akkor pedig sokkal erősebbek vagyunk, mintha külön tennénk bármit.”

Kiket támogatnak ezzel a rendezvénnyel?

„Hármat emelnlék ki: egy hűvösvölgyi gyermekotthont, ahol több mint nyolcvan állami gondozott gyermek él, ők nyolc és tizennyolc év közöttiek. Az Életfa Alapítványt, amely egy XV. kerületi intézmény, az ott élő gyászoló családokat támogatják, kicsiket és nagyokat egyaránt. Illetve egy borsod megyei közösséget is, ahol több településen a hátrányos helyzetűek gyerekeknek segítenek, akik közül körülbelül ötvenen ki is látogatnak a gálára.”

Milyen ajándékra gondolnak?

„A programért külön  jegyet nem kell váltani, a belépő egy darab csomagolt ajándék. Annyit kérünk, hogy legyen ráírva, milyen korosztálynak, illetve fiúnak vagy lánynak szól. Nincs olyan, amit elvárunk, csupán annyit kérnénk, hogy ezek új dolgok legyenek. Hiszen a gyerekeknek is fontos megtapasztalni és érezni azt, hogy a karácsony az egy különleges dolog. Tehát az, hogy mit hoznak, mindegy, az a fontos, hogy a gyermekek új ajándékokat kaphassanak.”

Több neves sztár is játszani fog, kikkel találkozhatunk a pályán?

„Öt csapatos a torna, mindenki megmérkőzik mindenkivel. A rendező brigád mindig a Team Curtis, emellett jönnek Várkonyi Atiláék a Retro Rádióból, érkezik a Trollfoci, a Magyar Művészválogatott és egy ötödik brigád is, PSG Ogli7 és barátai fognak játszani.”

A program ingyenes és olyan sztárokkal találkozhattok majd, mint Curtis, Kabát Péter - aki sérülés miatt a kispadon foglal majd helyet - Marics Peti, Brúnó Pető, PSG OGLI7, DR BRS, DJ PARAFA, BALAZS KICKS, Boráros Gábor, Hesteg Deli Márió, Magyar Művész Válogatott, Cengiz Korkut! De ismét focicipőt húznak majd a közelmúlt hazai labdarúgásának képviselői; Juhász Roland, Priskin Tamás, Feczesin Róbert, Czvitkovics Péter, Vermes Krisztián, Kovács Zoltán, Szélesi Zoltán vagy a 78-szoros magyar strandfoci-válogatott Badalik Szabolcs és a teljes TrollFoci.

„Nagyon sok jegyigénylést kapunk, 1200 ember fér be összesen.Vendégül látunk többmint száz állami gondozott gyermeket, akikről szól ez az egész est. Így nagyjából ezer ember tud jönni az eseményre a Riz Levente Sportcsarnokba, jelenleg még kétszáz jegy érhető el. Naponta körülbelül ötven-száz jegy igénylés érkezik hozzánk, amit emailen keresztül lehet megtenni, ezt visszaigazoljuk. A karszalagokat pedig a helyszínen akár a program napján, de előtte is bármikor át lehet venni.”

Borítókép: Óvádi László / Facebook

Videók