Szerződést hosszabbított a legidősebb topliga játékos

A brazil Hilton újabb egy évet írt alá csapatánál.


Újabb egy évvel meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését a francia élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő HSC Montpellier csapatával péntekeken Hilton.

Erre a hírre önmagában kevesen kapnánk fel a fejünket, csakhogy: a brazil középső védő augusztus 13-án ünnepli 43. születésnapját! Ezzel nem csak a Ligue 1, hanem a topligák legidősebb profijának mondhatja magát.

„Tudom, hogy ez életem utolsó szerződése, így hát igazán különleges pillanat ez számomra. Mindig is az volt az álmom, hogy 40 éves koromig játszhassak, és íme, lehetőségem adódott rá, hogy 43 évesen is magas szinten focizhassak”
- idézi Vitorino Hilton da Silvát a transfermarkt.de oldal.

A brazil játékos 2011 nyarán az Olympique Marseille csapatából szerződött a Montpelliers-be, ahol kora ellenére is abszolút alapembernek számít. Az idei szezonban a 8. helyen záró csapata mind a 28 bajnokiján a kezdőcsapat tagja volt és további öt kupameccsen is játszott.


És hogy nem érdemtelenül alapembere a francia középcsapatnak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy párharcainak 66,8%-át megnyerte idén, ezzel pedig az öt topliga 20 legjobb játékosa közé tartozik ezen a téren.

Borítókép:Catherine Steenkeste/Getty Images
Forrás: mhscfoot.com

 

 

Videók