Soha senki nem kezdett még ilyen jól, mint Bellingham

A fiatal angol játékos olyan neveket előzött meg, mint Cristiano Ronaldo, Puskás Ferenc vagy éppen Di Stefano.


Jude Bellingham jelenlegi teljesítménye már a Real Madrid történetének legnagyobb játékosaihoz méltó.

Jude Bellingham olyan simán illeszkedett be a Real Madrid csapatába, ahogyan valószínű még a legszebb álmaiban sem remélte. A fiatal angol játékos egy elképesztő igazolás, aki egyre jobban néz ki a Real Madrid habfehér mezében.

A Real Madrid legutóbbi bajnoki mérkőzésén ismét egy góllal, illetve egy gólpasszal járult hozzá csapata 3-0-ás sikeréhez a Cadiz ellen idegenben.

A mérkőzés másik sztárja a brazil Rodrygo volt, aki két gólt szerzett és egy gólpasszt adott Bellingham találatához.

Az angol játékos azonban továbbra is meglepően remekül játszik a Real Madrid csapatában, főleg ami a gólszerzést illeti.

Olyannyira elsöprő a formája a Madrid csapatában, hogy Alexis Martin Tamayo, ismertebb nevén Mister Chip adatai szerint Bellingham az első 15 hivatalos mérkőzését tekintve a Real Madrid történetének legjobb góllövője lett.

Bellingham 14 gólt szerzett az első 15 mérkőzésén a Real Madrid színeiben, amivel felülmúlta Cristiano Ronaldo és Alfredo Di Stefano 13 találatát, ami pedig még lenyűgözőbbé teszi ezt a teljesítményt azaz, hogy a fiatal angol játékos eredetileg egy középpályás, míg az említett legendák pedig csatárok.

Bellingham, aki a Borussia Dortmundtól érkezett mintegy 103 millió euróért, 14 találatával a csapat góllövőlistájának az élén áll minden versenysorozatot figyelembe véve, és kétszer annyi találata van, mint legközelebbi riválisának, Rodrygonak, akinek mindössze hét gólja van eddig a szezon során.

A La Ligában szerzett 11 góljával pedig Bellingham vezeti a spanyol Aranycipőért folytatott harcot az Atletico Madrid francia játékosa, Antoine Griezmann előtt, akinek jelenleg kilenc találata van.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images

Videók