Sajtóhír: nem Katarban lesz a 2022-es foci vb

Német sajtóértesülés szerint a felmerült korrupciógyanú miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) újraszavaz a 2022-es világbajnokság korábban Katarnak ítélt rendezési jogáról.


A Sport Bild című lap szerdai számában a FIFA végrehajtó bizottságából származó információkra hivatkozva arról ír, hogy májusban a Mauritiuson rendezendő FIFA-kongresszuson kerül sor a megismételt voksolásra. A várakozások szerint az etikai bizottság javaslatára immár nemcsak a 24 végrehajtó bizottsági tag, hanem mind a 209 kongresszusi delegált hozza meg a döntést.

Katar a 2010 decemberében tartott szavazás utolsó körében 14-8-ra legyőzte a favoritnak tartott Egyesült Államokat, az ázsiai tagszervezetet akkor vezető, katari Mohamed Bin Hammam állítólag öt voksot is megvásárolt.

Legutóbb Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke ellen merültek fel korrupciós vádak: a France Football című magazin januárban azzal gyanúsította meg, hogy Nicolas Sarkozy akkori francia államfő utasítására szavazott Katarra a 2022-es világbajnokság házigazdájának kiválasztásakor.

Videók