Ronaldo szerint ez a három csapat nyerheti meg idén a Bajnokok Ligáját

A portugál klasszis a mai napig rengeteg rekordot őriz a kedvenc versenysorozatában.


Cristiano Ronaldo szerint a Manchester Citynek jó esélye van arra, hogy az idei szezonban is megnyerje a Bajnokok Ligáját, de két másik esélyest is megnevezett a rangos elismerésért.

A 38 éves, ötszörös Bajnokok Ligája győztes játékos a 2023-as Globe Soccer Awards díjátadó ünnepségen beszélt Dubajban, amikor ezt a kijelentést tette.

Amellett, hogy a "világ legjobb góllövőjeként” jellemezte magát - ez a megjegyzés Erling Haaland feltűnő reakcióját váltotta ki -, Ronaldo a színpadon tartott kérdezz-felelek során számos kérdésre válaszolt.

Itt a szaúdi Pro League-ben szereplő Al Nassr csapathoz való átigazolására adott néhány nyilvános reakcióról kérdezték.

„Úgy gondolom, hogy a világ legjobb három vagy négy csapata közé fognak kerülni" - mondta.

„Lépésről lépésre, úgy gondolom, hogy el fogjuk érni ezt. A mostani szint? Hogy őszinte legyek, szerintem a szaúdi liga nem rosszabb, mint a francia bajnokság” – folytatta.

A sokat emlegetett közel-keleti költözés mellett Ronaldót az idei Bajnokok Ligája lehetséges győzteseiről is kérdezték.

Erre azt felelte, hogy a Manchester Citynek jó esélye van arra, hogy ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját, majd a Real Madridot és a Bayern Münchent nevezte meg a két további favoritnak.

Szinte biztosra vehető volt, hogy Ronaldo számításba fogja venni a Real Madrid csapatát, de több dicséretettel is illette Pep Guardiola együttesét is. A City az egyik olyan klub, amellyel már 2021-ben is erősen kapcsolatba hozták a portugál klasszist.

„Szerintem a Manchester Citynek nagy esélye van arra, hogy ebben a szezonban is megnyerje a Bajnokok Ligáját" - tette hozzá. "Remélem, hogy nem nyernek, de szerintem van esélyük" – jelentette ki.

A Manchester City májusban emelhette magasba először a Bajnokok Ligája trófeáját, amikor a döntőben 1-0-ra legyőzte az Inter csapatát.

Pep Guardiola azonban a szeptemberi, Crvena Zvezda elleni nyitómérkőzés előtt kisebbíteni próbálta a teljesítményüket. „Könnyebb lesz, mivel az elsőt a legnehezebb megnyerni" - mondta.

A Manchester City az idei Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát, a Köbenhavn csapata ellen fogja megkezdeni.

Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Videók