Ronaldo megnevezte minden idők négy legjobb futballistáját

Nem meglepő módon a nyolcszoros Aranylabdás Messi köztük van. - TOP2023: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


A Real Madrid és a brazil válogatott legendája megnevezte, hogy ki számára a valaha volt négy legjobb játékos.

Ronaldo kezdetben a Barcelonában vált futballsztárrá, ahol egyetlen szezonban 47 gólt szerzett a katalán csapat színeiben Sir Bobby Robson irányítása alatt.

Mivel a brazil támadót a valaha volt egyik legjobb játékosnak tartják számon, így azon kevés játékosok közé tartozik, aki a Barcában és a Realban is játszott anélkül, hogy túl sok támadás érte volna őt emiatt a szurkolók részéről, ellentétben egy bizonyos Luis Figóval.

A két csapat között Ronaldo az Interben játszott, ahol két szörnyű térdsérülést is elszenvedett, amik azzal fenyegették a kiváló brazil támadót, hogy akár ideje korán véget kell vetnie a pályafutásának.

Azzal, hogy a súlyos sérülésekből visszatért, hogy megnyerje a 2002-es világbajnokságot Brazíliával, és a híres Real Madrid Galaktikusainak a sztárja legyen, azt bizonyítja, hogy mekkora született tehetség volt.

A futball egyik legnagyobb ikonja tehát jó helyzetben van ahhoz, hogy megállapítsa a sportág történetében valaha látott legjobb játékosokat.

2021-ben a Santander Bank által rendezett médiaeseményen Ronaldo a négy legnagyobb játékos között nevezte meg Messit és természetesen Cristiano Ronaldót sem hagyta ki a felsorolásból.

Így fogalmazott: "A történelem legjobbjai között nálam négy név szerepel. Pelé, Maradona, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szerintem a legjobbak. Ők a labdarúgás történelmének négy legnagyszerűbb játékosa.”

A brazilt arra is megkérték, hogy nevezze meg ki az a játékos, akit álom lenne számára leigazolni, és ő akkor két évvel ezelőtt a PSG sztárját, Kylian Mbappét nevezte meg.

A valaha volt egyik legjobb és legsikeresebb labdarúgó beceneve a „Fenomén” volt. Két alkalommal is megkapta az Aranylabdát, először 1997-ben majd utoljára 2002-ben.

2011. február 14-én jelentette be visszavonulását a pályafutása során többször is visszatérő makacs térdsérülése miatt.

Borítókép: Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Videók