Rafinha távozik a Bayerntől

Ribéry és Robben után a brazil védő is eligazol.


Elhagyja a Bayern Münchent, de még nem tudja, hol folytatja labdarúgó-pályafutását a brazil Rafinha.
 
Franck Ribéry, Arjen Robben és Rafinha.
Három nagy név, akik a Bayern utolsó évtizedének sikereiből oroszlánrészt vállaltak. A meghatározó trióból ketten már korábban most pedig Rafinha is bejelentette távozását. Lezárul egy korszak. 
 
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

"Brazíliában vagy Európában még játszani szeretnék, de még nem tudom, hogy hol. Majd a szezon vége után döntök" - mondta keddi sajtótájékoztatóján a 33 éves védő.
"Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú ideig szerepelek majd Németországban." - tette hozzá a játékos, aki 2011 óta a bajorok futballistája, a szerződése pedig az idény végén lejár.
 
Photo by TF-Images/Getty Images

Rafinha 2005-ben igazolt hazájából az FC Schalke 04-hez, 2010-ben egy szezont a Genoánál töltött, majd következtek a müncheni évek.
Az érzelmes keddi sajtótájékoztatón mások mellett jelen volt a csapatkapitány Manuel Neuer, valamint Thomas Müller és Franck Ribéry is, Rafinha pedig a könnyeivel küszködve beszélt. 
 
"Már olyan régóta együtt vagyunk, ezek az emberek nagyon fontosak a számomra." - nézett őt megtapsoló játékostársaira a hátvéd, aki anyanyelvén köszönetet mondva így búcsúzott: "Obrigado, mindent köszönök!".
 
Nehéz a búcsú. Rafinha 9:20-nál szó szerint a könnyeivel küszködik. 
 

 

 

Videók