Rabszolgák építik a katari vb-stadionokat embertelen körülmények között

Komoly vádak merültek fel a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szervezőit, mondván rabszolgák módjára, embertelen körülmények között dolgoztatják a tornára készülő stadionok munkásait.


A 2022-es vb helyszínéül választott Katart eddig is számos kritika illette, mondván hiába a hipermodern stadionok, a sivatagi éghajlat miatt lehetetlen lenne nyáron megrendezni a tornát, mégha légkondicionáltak is lennének az aránék.

Éppen ezért merült fel a téli vb lehetősége, akkor ugyanis elviselhetőbb az arab országban a hőség, ezt a lehetőséget azonban érthetően a futballvilág nem igazán preferálja. 

A német Bild című magazin most újabb visszásságokról szóló cikket közölt, melyben a stadionok építkezésein tapasztalható állapotokra világít rá. A bulvárlap beszámolója szerint a főleg nepáli és fülöp-szigeteki vendégmunkások mindössze 78 eurocentet, azaz alig 300 forintot kapnak órabérként. 

Az építkezésen résztvevők emellett apró szobákban vannak elszállásolva, amelyekben légkondícionáló nélkül kell kibírniuk a gyakorta 50 fokos hőséget. Mindemellett Katart sem hagyhatják el, lévén munkaadóik elvették tőlük az útleveleiket is. 

 

Videók