Puyol és Messi csapattársa volt Barcelonában, most a visszavonulást fontolgatja

„Lehet, hogy soha többé nem játszom.”


A Barcelona korábbi támadója, Gerard Deulofeu visszatérő sérülései miatt hamarosan visszavonulhat a labdarúgástól.

„Már hónapok óta tudom, hogy lehet, hogy soha többé nem játszom. Már régóta nem csinálhatom azt, amit szeretek: Több mint egy éve nem futballoztam. Nem mondhatok sokat, de megpróbáltatásokon megyek keresztül. El sem tudod képzelni, min megyek keresztül. Mindenféleképpen próbálok felépülni, de elfogadtam a gondolatot, hogy lehet, hogy soha nem fogok felépülni.”

"2020-ban volt egy térdsérülésem, de sikerült felépülnöm. Aztán újabb sérülést szenvedtem, harmadszorra, és komplikációk léptek fel. Nem mondhatok sokat, mert megállapodásom van a klubommal, de csak annyit mondok, hogy ez egy igazi megpróbáltatás, el sem lehet képzelni, mi történik velem” – tette hozzá.

„Azonban igyekszem mindenféleképpen felépülni, de készülök arra is, ami a futball-karrierem utáni pályafutásomat illeti.”

Deulofeu jelenleg a Serie A-ban szereplő Udinese játékosa. Remekül kezdett ott, másfél szezon alatt 16 gólt lőtt és 12 asszisztot adott. A spanyol sérülésproblémái 2020 óta kísérik, amikor is a Watfordnál egy teljes szezonra kiesett.

A 29 éves, márciusban 30. életévét betöltő játékos 2003 és 2015, valamint 2017 és 2018 között a Barcelona játékosa volt, ahol 23 alkalommal lépett pályára az első csapatban, négy gólpasszát jegyezte. Több mérkőzésen játszott többek között Leo Messi, Andres Iniesta és Carles Puyol mellett.

Borítókép: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Videók