Putyin szerint gyengén muzsikál az orosz válogatott

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin kritizálta nemzete válogatottját, amiért csúnyán futballozik.


Vlagyimir Putyin államelnök kritizálta az orosz labdarúgó-válogatottat, amely házigazdaként szerepel majd a 2018-as világbajnokságon.
 
"Hogy őszinte legyek, régóta nem látunk szép játékot a csapattól" - vélekedett szombaton Putyin.
 
 
Az oroszok mindössze egy pontot szereztek a nyári franciaországi Európa-bajnokságon, így a csoportkört követően kiestek. Leonyid Szluckij szövetségi kapitány lemondása és Sztanyiszlav Csercseszov kinevezése sem javított a helyzeten, mert azóta Costa Rica és Katar válogatottjától is kikaptak barátságos mérkőzésen.
 
A csapat 1996-ban a harmadik, négy éve a kilencedik, jelenleg viszont csupán az 53. helyen áll a világranglistán. A kontinenstorna mezőnyében az orosz válogatottnak volt az egyik legmagasabb az átlagéletkora, és bár Szergej Ignasevics és Roman Sirokov már visszavonult, a keret nem hemzseg a fiatal tehetségektől, ennek ellenére a másfél év múlva kezdődő világbajnokságon az elődöntőbe jutás lesz a cél.
 
"Nyolc játékosunk hiányzott az első edzőtáborból, ez majdnem egy egész csapat. Nem akarok a sérülésekről és egyéb problémákról beszélni, mert nem szeretnék kifogásokat keresni. Erre nincs mentség" - közölte Csercseszov a csütörtöki, katariakkal szembeni vereség után.
 
Az Európa-bajnokság után Oroszországban csaknem egymillióan vélekedtek úgy, hogy fel kellene oszlatni a válogatottat, az 1972-ben az év legjobb szovjet labdarúgójának választott Jevgenyij Lovcsev pedig most azt nyilatkozta, ennek immár végképp eljött az ideje. "Jóllakott, önmagukkal elégedett, ízig-vérig romlott játékosok! Rossz nézni ezt a bohózatot" - közölte a 67 éves Lovcsev.
 
Az orosz szövetség tiszteletbeli elnöke, Vjacseszlav Koloszkov más véleményen van, ugyanis közölte: nem kell dramatizálni a helyzetet és elmarasztaló következtetéseket levonni a történtekből. "Kísérleti összeállításban, fiatal védőkkel, új taktikával és meleg időjárásban játszottunk Katarral. Csercseszov jó és tapasztalt edző. Már sok játékost megnézett, most pedig véget kell vetnie a keresésnek, és meghatároznia azt a 23-25 tagú keretet, amely szerepelhet a Konföderációs Kupán és a világbajnokságon" - vélekedett. Koloszkov magabiztosan hozzátette: nincs kétsége, hogy a csapat az első vagy a második helyen végez majd a vb-csoportjában, és továbbjut a kieséses szakaszba.
 
Vlagyimir Putyin szombaton arról is beszélt: szerinte a 2018-as világbajnokságra időben elkészül az összes stadion. Az orosz elnök a Jaroszlavl városában elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy minden vb-létesítménnyel meglesznek az adott határidőre és a kellő minőségben. Putyin emlékeztetett rá, hogy 11 orosz város 12 stadionjában rendezik a mérkőzéseket. Elismerte, hogy előfordulnak elmaradások a leendő színhelyek építésénél, de ezek csupán "ideiglenes és technológiai jellegűek".
 

Videók