Pep Guardiola feketelistája

Eto’o-tól Ibrahimovicon át Cancelóig.


 Kétségtelen, hogy Pep Guardiolának egyediek az edzésmódszerei, illetve az is, ahogyan a játékosaival ápolja a kapcsolatot.

Sok játékosból a legjobbat hozza ki és a világklasszis szintre emeli, vannak viszont olyanok is, akikkel nem találja meg a közös hangot, ez pedig általában látványos mellőzésbe majd az adott játékos távozásába torkollik.

A legújabb számkivetett Joao Cancelo lett, aki a Bayernhez igazolt a téli átigazolási időszakban. Az ő esetén felbuzdulva összeszedtünk pár játékost, akik szintén nem jártak sikerrel Guardiola keze alatt.

2008-ban vette át a Barcelona irányítását, ezt követően pedig szinte azonnal távozott a csapattól Ronaldinho és Deco. Előbbit a magánéleti kilengései miatt nem szerette a mester, Decóról pedig évekkel később derült ki, hogy habár Guardiola meg akarta tartani, ő nem látta benne a potenciált.

Egy évvel később Samuel Eto’o is távozott, akinek erős karaktere nem fért meg Guardiola mellett. Az Interhez került, Ibrahimovicért cserébe. Később kiderült, hogy a svéd egyáltalán nem fért meg Pep mellett, így mindössze egy szezon után visszaköltözött Olaszországba.

Yaya Touréban az a különleges, hogy őt két klubtól is „kiutálta” Guardiola, előbb a Barcelonától, majd a Manchester Citytől is a spanyol miatt távozott. Egy nyilatkozatában rasszistának hívta a menedzsert, bár ezt később visszavonta.

Az utolsó a listán Joao Cancelo, aki elmondta, már az első perctől kezdve gondjaik voltak Guardiolával. Ez abban gyökerezett, hogy a portugál a Juventustól érkezett, akik teljesen más stílusban játszottak, és hiába igyekezett alkalmazkodni a filozófiához, Guardiola sosem bízott benne igazán.

Fotó: marca.com

Videók