Paolo Maldini megnevezte a világ három legjobb futballistáját

Két argentin és egy brazil játékos alkotja a triót.


Az AC Milan és az olasz válogatott legendás védője, Paolo Maldini megnevezte a legjobb játékost, akiket látott a 25 éves, trófeákkal teli pályafutása során.

Maldini, akit széles körben minden idők egyik legjobb hátvédjeként tartanak számon, 902 alkalommal lépett pályára klubjában, az AC Milanban, mielőtt 2009-ben visszavonult. Ez idő alatt az olasz a legnagyobbakkal került szembe, köztük Ronaldinhóval és Ronaldo Nazarióval, akik mindketten Maldinit nevezték meg a legkeményebb védőnek, akivel pályafutásuk során találkoztak.

Ronaldinho azt mondta, hogy el volt ájulva attól, ahogy a védő „mindent könnyedén csinált”, míg korábbi Milan-csapattársa, Ronaldo visszhangozta ezeket a gondolatokat. Sőt, a Ronaldóról szóló dokumentumfilm során Maldini a korábbi brazil csatárt nevezte meg a három legnagyobb játékos egyikeként, akit pályafutása során látott.

Nazario mellett a korábbi olasz kapitány az argentin párost, Lionel Messit és Diego Maradonát is megemlítette a listáján.

Meg kell jegyezni, hogy Maldini soha nem került szembe a Barcelona korábbi támadójával, Messivel játékosa korában, de az argentin egyértelműen nagy hatást gyakorolt rá, amikor a pálya széléről figyelte.

Egy külön interjúban így nyilatkozott: „Először is, volt szerencsém nagyszerű, nagyszerű játékosok ellen játszani, és azt hiszem, a legjobbak természetesen [Diego] Maradona volt, amikor a Napoliban játszott, és Ronaldo, amikor az Interben játszott”. Hozzátette: "Messi ellen nem játszottam, mert sérült volt, hála Istennek, hogy sérült volt".

Egy riporter ekkor megjegyezte, hogy Messi szerencsés volt, hogy soha nem került szembe Maldinivel, aki erre azt válaszolta: "Nem, nekem volt szerencsém”.

Maldini később, 2020-ban, amikor az AC Milan technikai igazgatója volt, megpróbálta volna Messit a San Siróba csábítani, bár erőfeszítései hiábavalóak voltak. „Tíz napig próbáltam őt Milánóba hozni, de aztán rájöttünk, hogy ez lehetetlen. Szerintem egy olyan játékos, mint ő, mindenkinek show-t jelent, még ha későn is. Ez az ember olyan dolgokra képes, amelyek mindig meglepnek”.

Messi jelenleg az Inter Miami játékosa, Maldinit 2023 júniusában elküldték az olasz klubtól.

Borítókép: Claudio Villa/AC Milan via Getty Images

Videók