Óvatosságból változik a döntő helyszíne

Megváltoztatták a labdarúgó Román Kupa döntőjének helyszínét.


A helyi labdarúgó szövetség (FRF) úgy döntött, a Román Kupa döntőjét nem az eredetileg tervezett Craiovában, hanem Ploiestiben rendezik meg.

A szervezet keddi közleményében kiemelte: a változtatásra azért volt szükség, mert az országban még mindig jelen van a koronavírus, ezzel a lépéssel pedig a fináléba jutó együttesek számára lerövidítik az utazást a helyszínig.

Amíg Ploiesti Bukaresttől északra található 60 kilométerre, addig Craiova a román fővárostól nyugatra van 230 kilométerre. A július 22-i döntő egyik résztvevője pedig biztosan bukaresti együttes lesz.

A sorozat jelenleg az elődöntőknél tart, amelynek első felvonásán az FCSB - a korábbi Steaua - vendégként 3-0-ra legyőzte fővárosi riválisát, a Dinamót. A visszavágót szerdán rendezik. A másik párban a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthon 5-1-re kerekedett a jászvásári Politehnica Iasi fölé, és várja a csütörtöki, idegenbeli visszavágót. Az új helyszín a már szinte biztosan finalista Sepsihez is sokkal közelebb van az eredetinél. A keddi adatok szerint az országban közel 30 ezer esetben mutatták ki a koronavírust, míg a járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma csaknem 1800 volt.

Borítókép: Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images

Videók