Negyven fölött is focizna Del Piero

Még nem szeretné befejezni a pályafutását Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott korábbi sztárjátékosa, aki az utóbbi két szezonban a Sydney FC-ben szerepelt.


"Még nem döntöttem el, hogy mi a legjobb számomra, de az biztos, hogy továbbjátszom" - mondta a 39 éves futballista a vasárnapi All Star-mérkőzés előtt, amelyen a ausztrál élvonal, az A-League csapata és a Juventus csap össze egymással.

Az olasz játékos nem újította meg a szerződését a Sydney FC-vel, így kérdéses, hogy a jövőben hol szerepel majd. A válogatottal világbajnok, a Juventusszal többek között Bajnokok Ligája-győztes Del Pierónak évi kétmillió ausztrál dollárt (416 millió forint) fizetett a klub, a játékos az ausztrál bajnokság történetének legismertebb, s egyben legjobban kereső labdarúgója volt. A két szezon alatt összesen 28-szor volt eredményes a Sydney színeiben.

Del Piero - aki novemberben lesz 40 esztendős - 2012-ig, 19 éven át szolgálta a Juventust, amelyben 705 mérkőzésen 290-szer volt eredményes.

Videók