Négy éve rekordösszegért vette meg a Real Madrid, mára szinte eltűnt

„Ilyen bukást ritkán látni” – írta a Marca a szerb támadóról.


Hatalmas üzletet csinált Luka Joviccsal az Eintracht Frankfurt 2019 tavaszán-nyarán. A kiváló szezont futó, mindössze 21 éves futballistát 63 millió euróért adták el a Real Madridnak.

Jovicsot a Benficától vették kölcsön a németek, nyolcmillió eurós rögzített kivásárlási árral, amit aztán aktiváltak is. A spanyolok ennek közel nyolcszorosáért vitték, amivel hazája történetének legdrágább labdarúgója, egyúttal a Real Madrid hetedik legdrágább játékosa lett. Ma már kudarcként emlegetik.

„Nem sűrűn látni, hogy valaki ekkorát bukik, mint Luka Jovics” – írja a Marca a játékosról, aki a 2018/19-es szezonban 27 gólt lőtt, utána négy és fél év alatt huszat. Ehhez 126 meccsre volt szüksége.

"Egy olyan futballista eltűnése, akiért hat szezonnal ezelőtt az európai óriások harcoltak, hihetetlen. A 2018/19-es idényben minden érintése góllal végződött, a Barcelona és a Real pedig azon harcolt, hogy ki hozza el őt” – idézi fel dicső napjait a spanyol sportlap.

Mára Jovics tartalékjátékos az AC Milanban, hét mérkőzésen 223 percet játszott ebben a szezonban, gólja egyelőre nincs. A csúcson hatvan millió eurós értéke volt a Transfermarkton ma, 25 évesen már csak nyolcra értékelik.

Borítókép: Donato Fasano/Getty Images

Videók