Mínusz 1 ponttal áll az élvonalbeli csapat, Abramovics is ludas az ügyben!

A Holland Labdarúgó-szövetség pénteken jelentette be, hogy 18 pontot vonnak le a Vitesse csapatától. A klub ezzel biztosan ki fog esni az élvonalból.


Az ügy a The Guardian nyomozásából pattant ki, amely feltárta, hogy a Vitesse pénzügyi kapcsolatban állt az orosz milliárdossal és korábbi chelsea-tulajjal, Roman Abramoviccsal.

A KNVB, a holland futballért felelős szövetség az induláshoz szükséges liszensz kapcsán előírtak elmaradásával, az ott tapasztalt hiányosságokkal magyarázta a Vitesse csapatát sújtó pontlevonását.

Edwin Reijntjes, a Vitesse labdarúgócsapatának ügyvezető-igazgatója a következőképp nyilatkozott.

“Ugyan a Vitessért aggódók számára a mai nap sötét, a valóság utolért minket. A kemény büntetés elkerülhetetlen volt. Ugyanakkor, és ezt nem győzöm folyamatosan hangsúlyozni, nagyon boldogok vagyunk, hogy megtarthatjuk a liszenszünket, ez egy óriási esély számunkra. Egy hajszálon múlt, hogy ezt a döntést hozta a liszensz kapcsán a szövetség.”
Getty

A Vitesse vezetői közölték, hogy bár van lehetőségük a fellebbezésre, ők inkább a liszensz-megtartáson igyekeznek dolgozni a közeljövőben.

A szövetség közleménye tárgyilagos volt.

“Azért kapták a büntetést, mert a liszenszszerzéshez szükséges előírásokat hosszú időn keresztül figyelmen kívül hagyták. A büntetés mértékét a szabályszegés súlyossága indokolta - valótlan információkat szolgáltattak többször is."


A Vitesse legközelebb április 28-án lép pályára, a Fortuna Sittard elleni bajnokin. Még az élvonalban, ám a -1 ponttal álló arnheimiek jövőre a másodosztályban szerepelnek majd.
 

(Fotó: sportbible.com)

Videók