Meztelen fotói miatt borult ki a női focista

Átmenetileg kirúgták az amerikai női fociválogatottból, pontosabban 30 napra felfüggesztették pozíciójából a kapus Hope Solót, aki durva hónapokon van túl.


A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok sportoló ellen néhány hónapja eljárás indult, mert állítólag bántalmazta a húgát és az unokaöccsét. Válogatottbeli társa, Jillian Loyden akkor azt mondta, hogy el kellene őt tiltani, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Akkor ezt nem tette meg az amerikai szövetség, ám Solo legutóbbi produkciója már náluk is kiverte a biztosítékot. A kapus ugyanis férjével, a korábban a Seattle Seahawks-ban játszó amerikaifocistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel.

A férfi ittas állapotban vezetett, és amikor megállították a rendőrök, akkor az anyósülésen utazó Hope Solo egyből elővette a telefonját, hogy felvegye az intézkedést. A TMZ bulvárportál szerint a kapus azt kiabálta a rendőrök felé, hogy "Nem tudjátok, kik vagyunk?".

A TMZ újságírói felkeresték az eset után a válogatott edzőtáborában a kapust, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni nekik.

Közben az amerikai szövetség tudtára jutott az újabb balhé, ezért 30 napig biztosan nem lesz a válogatott keret tagja. Hope Solo közleményben reagált az eltiltásra.

"Elfogadom és jogosnak tartom a szövetség döntését. Elnézést kérek a csapattársaimtól, az edzőimtől és mindenkitől, akiket megsértettem a viselkedésemmel, a szövetségtől is, amely mindig kiállt mellettem. Azt hiszem, a legjobb lesz, ha egy kicsit pihenek, ha feldolgozom azt a sok stresszt, ami az elmúlt hónapokban ért. Rendbe kell tennem magam mentálisan és fizikálisan is."

Hope Solo kálváriája minden bizonnyal azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre. Azonnal jelezte, hogy minden oldalt fel fog jelenteni, amely lehozza a merész fotókat.

Videók