Messi újra találkozhat azzal a játékossal, akit a legkeményebb ellenfelének tart

A nyolcszoros Aranylabdás argentin a karrierje során rengeteg kiváló játékos ellen lépett már pályára.


Messi elárulta, hogy a legnehezebb ellenfele egy viszonylag kevésbé ismert játékos, Pablo Maffeo.

A spanyol jobbhátvéd a Manchester City utánpótlás korosztályát járta végig, de csak egyszer lépett pályára.

Amikor a Gironánál volt kölcsönjátékosként, akkor találkoztak Messivel, aki akkoriban még a Barcelona játékosa volt, és bizony komoly nehézségek elé állította az argentin legendát.

A Barcelona 2017 szeptemberében 3-0-ás győzelmet aratott a Girona otthonában, de Maffeo szenzációs teljesítményt nyújtva szinte kivette Messit a játékból, mintha emberhátrányban játszott volna a Barcelona, erre pedig az argentin legenda is felfigyelt.

"A szoros emberfogás nem zavar engem, mivel tudod, hogy lesznek kemény meccsek, ahol furcsa lehet, hogy mindig van valaki körülötted" - mondta Messi a DAZN-nek.

"Igazság szerint nem történt meg velem olyan gyakran, ezért nem zavar, de azért furcsa érzés.

"Pablo Maffeo a Gironából volt a legkeményebb játékos, aki szoros emberfogással védekezett ellenem. Az nagyon kemény meccs volt” – beszélt elismerően az argentin támadó.

"Sosem voltam az a fajta, aki panaszkodik. Szerintem a fizikai kontaktus és a rúgások a játék részei."

Az élet a legnagyobb forgatókönyv író szokták mondani, ami most sincs másképp, ugyanis az események furcsa alakulásával Messi most csapattársa lehet Maffeónak.

A 26 éves játékos nem csatlakozik Messihez az MLS-ben az Inter Miamihoz, de Relevo elmondta, hogy Maffeó állampolgárságot szeretne váltani, és Argentínában fog játszani.

Maffeo, aki jelenleg a La Ligában szereplő Mallorca színeiben futballozik, Spanyolországban született, és különböző utánpótlás szinteken képviselte a spanyol válogatottat, többek között a 19 és a 21 év alattiaknál is.

A spanyol felnőtt válogatottban azonban még nem lépett pályára, ezért dönthetett a váltás mellett.

Maffeo úgy tervezte, hogy a spanyoloknál mutatkozik be a felnőtt válogatottban, de édesanyja révén, aki Argentínában született, jogosult a regnáló világbajnokoknál játszani.

A tárgyalások az elmúlt időszakban előrehaladtak, Lionel Scaloni az argentin válogatott kapitánya nagy rajongója Maffeonak, és mindenáron szeretné őt megszerezni.

Maffeo és az AFA egy "bürokratikus ügy" megoldására vár, de a szövetségnél bíznak benne, hogy ez megtörténik, mivel már közölték klubjával, hogy rajta van a keretükben az Uruguay és Brazília elleni közelgő mérkőzéseken.

Maffeonak még a szövetségnél van pár elintézendő dolga, mielőtt hivatalosan is pályára léphet az argentin válogatottban. A klubjával már közölték, hogy benne van a közelgő Uruguay és Brazília elleni keretben.

Borítókép: Octavio Passos/Getty Images

Videók