Messi: "Láttuk, ahogy a rendőrök a szurkolókat verik"

A nyolcszoros aranylabdás megszólalt a rendőrök és szurkolók közötti incidens kapcsán.


Annak ellenére, hogy a lelátón javában rendzavargások zajlottak, Argentína győztesen került ki Brazília elleni világbajnoki selejtező mérkőzésből a Maracana Stadionban.

Az argentin védő, Nicolás Otamendi szerezte a csapata és végül a mérkőzés egyetlen gólját, amellyel 1-0-ás győzelmet arattak az argentinok a brazilok ellen a 2026-os világbajnoki selejtező mérkőzésen.

A Maracana Stadion szinte felforrósodott, és gyorsan háborús övezetté alakult a rendőrök és a szurkolók között, ami nem esett jól Lionel Messi számára.

Brazília és Argentína mindketten a korábbi mérkőzésükön elszenvedett vereségük után próbáltak visszatérni a győztes formájukhoz az utolsó találkozójukon, de az összecsapást a rendőrségi események árnyékolták be.

Fabrizio Romano az X-en közölte, hogy Messi mit nyilatkozott a mérkőzés után: "Láttuk, ahogy a rendőrök embereket vertek, köztük néhányunk családtagját is, és ugyanez történt a Libertadores döntőjében is. Ők inkább erre összpontosítanak, mint hogy játszanának. Mi egy család vagyunk. Úgy döntöttünk, hogy játszunk, hogy a helyzetet nyugodtabbá tegyük” – nyilatkozta az argentinok kiválósága.

Jelentések szerint heves összetűzés volt a brazil rendőrség és a szurkolók között, ami miatt a játékot fél órára félbe is kellett szakítani.

A nemzeti himnuszok alatt verekedés tört ki mindkét szurkolótábor között, a rendőrség azonban közbelépett, és gumibotokkal rohamozta meg a tömeget.

Egy vérrel borított arcú szurkolót láttak a pályán, míg egy másik szurkolót állva láttak a lelátón hasonló sérüléssel.

Az esetet később a rendőrség ellenőrizte, mielőtt mindkét csapatnak engedélyezték volna a játék folytatását, amelyet Argentína teljes játékidőben nyert meg végül.

Borítókép:Wagner Meier/Getty Images

Videók