Megváltozik a portugál kupadöntő helyszíne

Ezúttal nem Liszabon ad helyet az összecsapásnak.


Az elmúlt évekkel ellentétben nem a Lisszabonhoz közeli Nemzeti Stadionban, hanem Coimbrában rendezik a labdarúgó Portugál Kupa döntőjét, amelyben a Benfica és az FC Porto csap össze.

Helyi tudósítások szerint az egészségügyi hatóságok nem hagyták jóvá, hogy a fővárosi arénában legyen a mérkőzés, mert a koronavírus-járvány kapcsán nem megfelelőek a higiéniai körülmények. A szövetség így Coimbrába tette át a találkozót, amelyet a pandémia miatt május végéről augusztus elsejére halasztottak.

Augusztusban - 12-23. között - Lisszabon lesz a házigazdája a Bajnokok Ligája döntő tornájának, de annak a viadalnak a találkozóit két másik fővárosi létesítményben, a Benfica otthonában, azaz a Fény stadionjában és a Sporting arénájában, a José Alvalade Stadionban rendezik.


Egyelőre nehéz megjósolni, hogy Portugáliában hogyan alakul a járvány, Lisszabon környékén - 19 településen - mindenesetre szerda óta két hétre ismét kijárási korlátozást vezettek be, mert nőtt a vírusfertőzöttek száma. Fővárosi kerületek nem érintettek.

Az európai szövetség (UEFA) kitart a lisszaboni BL-rendezés mellett.

"Jelenleg nincs okunk arra, hogy B tervet készítsünk. Ezzel együtt naponta figyeljük a fejleményeket, ha szükséges lesz, időben lépünk" - közölte még múlt héten az UEFA.

Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images

Videók