"Ma minden játékosom teljesítménye több mint kiváló volt"

Xavi Hernández csapata veretlenül lett bajnok Katarban.


Xavi Hernández vezetőedző csapata, az al-Szadd SC veretlenül nyerte meg a katari labdarúgó-bajnokságot.

A dohai együttes a 22. forduló pénteki játéknapján házigazdaként 3-0-ra nyert a Katar SC ellen, így 19 sikerrel és három döntetlennel zárta az idényt a tabella élén. Az al-Szadd SC 15. bajnoki címe már márciusban biztossá vált, azóta csak a veretlenség megőrzése volt a tét.

"Ma minden játékosom teljesítménye több mint kiváló volt. Örülök az eredménynek, a győzelemnek, és annak, hogy az egész szezonban nem veszítettünk" - nyilatkozta Xavi. Hozzátette, a legjobb támadójáték és a leghatékonyabb védekezés is az ő csapatát dicséri, hiszen a legtöbb gólt szerezték és a legkevesebbet kapták, sőt a liga gólkirályát is ők adták. Az al-Szadd SC-nek kevés ideje van az ünneplésre, mivel a jövő héten már az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel Rijádban.

"A miénk a legnehezebb sorsolás, de kiváló időszakban vagyunk, és teljes mértékig készen állunk a feladatra" - szögezte le Xavi, aki játékosként az FC Barcelonával négyszer nyert Bajnokok Ligáját, a spanyol válogatottal pedig világ- és kétszeres Európa-bajnok volt.

Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók